Blog Contur Travel

Dacă vă place situl nostru daţi un like şi anuntaţi şi prietenii!
Sau vizitaţi pagina de FB pentru sugestii şi observaţii.

Noutati Stiri

Raport Google

România - Schimbări ale mobilității


Condiții de călătorie în Turcia

Pasagerii care intră în Turcia trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

 • 1. Trebuie să deţină un certificat PCR Negativ (pentru Covid - 19) in limba engleza. Data recoltării să nu fie mai devreme de 72 de ore inaintea imbarcarii ( pentru cei care calatoresc cu un mijloc de transport aerian ) sau intrarii pe teritoriul terestru ( pentru cei care calatoresc cu mijloace de transport propii ). Persoanelor care nu prezintă testul negativ tip PCR nu li se va permite îmbarcarea în aeronave.
  Excepţie de la prezentare Testului Covid - 19 o fac doar copiii sub 6 ani.
 • 2. Incepând cu data de 15 martie 2021, pasagerii curselor aeriene care sosesc în Turcia au obligația de a completa formularul de intrare de pe portalul https://register.health.gov.tr, cu maxim 72 ore înaintea îmbarcării.
  Formularul va fi prezentat la îmbarcare în format fizic (printat) sau electronic (pe telefonul mobil).
  Ulterior completării formularului va fi emis codul QR.
  In situația în care pasagerii nu au completat anterior călătoriei formularul sus-menționat, aceștia vor fi sprijiniți de către reprezentanții companiei aeriene pentru completarea acestuia.

În contextul pandemiei de COVID-19, autoritățile Republicii Turcia au condiționat utilizarea mijloacelor de transport rutier, aerian, feroviar sau maritim de pe teritoriul său, precum și accesul în spațiile de cazare (hoteluri, pensiuni etc.) și în centrele comerciale de deținerea unui cod de identificare unic, denumit HES Code. Acesta poate fi obținut de cetățenii străini prin trimiterea unui mesaj SMS la numărul 2023 (disponibil doar în Republica Turcia, iar pentru a fi validat, mesajul trebuie să fie transmis de pe un număr din rețeaua de telefonie mobilă turcă) cu textul „HES (spațiu) Cetățenia (spațiu) Seria pașaportului (spațiu) anul nașterii (spațiu) numele de familie”.
Exemplu: „HES ROM 0555551112 1992 POPESCU”. De asemenea, codul HES poate fi obținut și anterior sosirii în Republica Turcia, prin intermediul aplicației de telefonie mobilă „Hayat Eve Sığar”, disponibilă în App Store și Google Play.
Completarea formularului nu este obligatorie pentru pasagerii aflați în tranzit aeroportuar şi pentru copiii sub 6 ani.


contur travel

Disneyland Paris

 • 2 parcuri magice: Disneyland Park si Walt Disney Studios Park;
 • 7 hoteluri tematice Disney care sunt situate in inima complexului si care pot fi rezervate cu mic dejun, demipensiune sau pensiune completa;
 • cazare 2 - 4 nopti plus bilete de intrare in cele 2 parcuri
 • Shuttle Bus gratuit de la hotelurile Disney pana la intrarea in cele 2 parcuri;
 • Magic Hours: pentru turistii cazati in cadrul complexului Disney, parcurile se deschid la ora 08:00 iar pentru restul vizitatorilor la ora 10:00;
 • FASTPASS – este un serviciu oferit gratuit, care scurteaza timpul de asteptare pentru intrarea la atractii;
 • NOU!! Photopass: zambeste acum, pastreaza pentru totdeauna!

Theodora Golf Club

In inima Transilvaniei, lângă Alba Iulia, regăsim cel mai mare resort de golf din Romania, Theodora Golf Club, destinația premium pentru jucătorii de golf, companii si turiști individuali.

Top 25 Hotels — România

hoteluri de top romania

Trip Adviser - Travelers' Choicedetalii

constanta agentie turism   contur travel facebook   contur travel linkedin   contur travel twitter