cazare bulgaria

Litoral Bulgaria

Noutăţi litoral Bulgaria 2018
Munte Bulgaria

Bulgaria - sărbători legale
 • 1 ianuarie - Anul nou
 • 3 martie - Ziua naţională
 • Paştele
 • 1 mai - Ziua muncii
 • 6 mai - Sf.Gheorghe, Ziua armatei
 • 24 mai - Ziua scrierii slave şi a culturii bulgare
 • 6 septembrie - Ziua Unirii
 • 22 septembrie - Ziua Independenţei
 • 1 noiembrie - Ziua renascentiştilor bulgari
 • 25 decembrie - Crăciunul

Cazare in Bulgaria

Vă prezentăm câteva date despre Bulgaria şi vă stăm la dispoziţie pentru informaţii şi rezervări:

Litoral Bulgaria

Vremea litoral Bulgaria

VARNA Vremea

KAVARNA

Kavarna este un mic oraş cu o populaţie de cca 11.000 de locuitori, situat pe malul mării, la 48 km nord de Varna.

Atracţii turistice:
Cap Kaliakra (la 12 km ), două terenuri de golf.

Zona este renumită din punct de vedere ecologic, pentru frumuseţea litoralului şi posibilităţile de vânătoare. Sezonul turistic durează de la începutul lui mai pană la mijlocul lunii octombrie.

Kavarna este renumita deasemenea pentru festivalul annual de rock - metal Kavarna Rock Fest (pana in 2010 - Kaliakra Rock Fest)

Prezente la festivalul Kavarna Rock Fest:

2006: Testament, Helloween, Twisted Sister.
2007: Heaven and Hell, Motörhead, Manowar
2008: Holy Hell and Manowar (their record-long concert in that day featuring 5 hours), Sixth Sense and Alice Cooper, Slayer and In Flames
2009: Mötley Crüe (Lauren Harris), Scorpions (Edguy, Blind Guardian), Dream Theater, Cynic
2010: Tarja, Doro, Epica, Leaves' Eyes, Atrocity, Destruction, Sodom, Kreator, Korpiklaani, Accept, Primal Fear, Annihilator, Voivod
2011: Paradise Lost, Sonata Arctica, Katatonia, Dreamshade, Opeth, Moonspell, Tiamat, Sylosis, Arch Enemy, Lake of Tears, Suicidal Angels
2012: Dio Disciples, Glenn Hughes, Michael Schenker Group, B.T.R., Stryper, Dokken, Big Noize (feat Sebastian Bach), D2&Dicho Lizzy Borden, Kamelot, Rhapsody of Fire, Ahat, Renagat
2013: Accept, Thunder, Аria, Cherno Feredzhe, Deep Purple, Doro Pesch, Alisa, Analgin
2014: Signal, Black Sea Battle Of The Bands, Europe, Krokus, Pretty Maids, Uli Jon Roth, Helloween, Sabaton, Gotthard, Jorn

oferte bulgaria

BALCIC

In istoria noastră, Balcicul este legat de Regina Maria şi de vila (castelul) său cu aer musulman. Ceruse ca inima să-i fie depusă în micuţa capelă (Stella Maris) de pe malul mării. In 1940, după retrocedarea Cadrilaterului, caseta cu inima Reginei a fost luată din Balcic şi dusă în Bran, celălalt loc la care Regina ţinuse foarte mult.

In perioada interbelică Balcicul a fost o adevarată Mecca a artiştilor - toţi pictorii importanţi veneau aici vara să picteze; în 1926 se înfiinţează Universitatea Liberă Coasta de Argint, unde au conferenţiat nume mari ale intelectualităţii române.

Orasul atrage prin strazile conducand spre mare si casele ce pastreaza vechea arhitectura, printre atractii numarandu-se muzeul etnografic, moscheea si biserica Sf. Nicolae.
Cele mai interesante locuri de vizitat sunt Castelul reginei Maria si gradina botanica (considerata la un moment dat ca fiind a doua ca marime in lume).

Din pacate, ca urmare a unui conflict intre Universitatea din Sofia si ministerul culturii, din august 2007 universitatea a mutat colectia de cca 500 cactusi si 50 de palmieri intr-un depozit, acestia nemaifiind accesibili publicului.

oferte bulgaria

ALBENA

Situată la 30 de km nord de Varna, Albena este una dintre cele mai frumoase staţiuni de pe litoralul Mării Negre.
Lângă plaja cu o lungime de 6 km sau şi dealurile apropiate, cu vederi impresionante spre mare şi rezervaţia naţională Baltata (cca 200ha), se înşiră 43 de hoteluri cu aproximativ 16.000 locuri de cazare si peste 100 de restaurante, baruri, cafenele si cluburi. Statiunea mai gestioneaza 5 sate de vacanta (Primorsko Club fiind mai important) ca si complexul Laguna Alba.

Construita in anul 1969, statiunea Albena beneficiaza de un cadru natural favorabil (in special o vegetatie luxurianta) si se pare ca a scapat de furia dezvoltarii hoteliere specifice in principal zonei sudice a litoralului bulgaresc.

De vizitat: mănăstirea în stâncă - Aladja.

Centrul medical şi balneologic valorifică factorii naturali de cură:

 • climatul specific marin - aer curat, bogat în sare, ozon, brom, calciu şi iod
 • apa minerală hipotermală, slab mineralizată cu carbonaţi de magneziu şi calciu, cu combinaţii de oxizi de sulf şi hidrogen sulfurat liber
 • apa de mare, plantele medicinale şi diverse roduse naturale în lupta cu oboseala şi stresul cotidian, pentru normalizarea greutăţii corporale şi a circulaţiei sanguine, hidratare şi revitalizare, creşterea imunităţii.

oferte bulgaria

NISIPURILE de AUR

Statiunea Nisipurile de Aur este situata la 17 km nord de orasul Varna. Datorita frumusetii naturii, climei propice, nisipului fin si auriu si izvoarelor termale, statiunea considerata perla litoralului bulgaresc.

Legenda spune ca, in urma cu foarte multi ani, niste pirati au ingropat o comoara pe faleza Marii Negre, la nord de orasul Varna, iar natura s-a razbunat transformand aurul intr-un splendid nisip auriu.

Cele 69 de hoteluri, dintre care 14 de 4 stele, se intind de-a lungul plajei pe 3,5 km. Calitate apei marii, aerului si a nisipului sunt stric controlate.

Aquapolis, situat intr-un parc natural in nord-vestul statiunii, este unul dintre cele mai frumoase parcuri acvatice din Europa de est. Pretul de intrare este in functie de inaltime - sub 90cm accesul este gratuit.

oferte bulgaria

SF. CONSTANTIN si ELENA

Sfinţii Constatin şi Elena, situata in nordul orasului Varna, este cea mai veche staţiune de pe litoralul bulgar. A fost fondată in 1908, ca centru balneologic, profitand de aerul curat de munte, apele minerale termale şi apa mării.

Numele staţiunii vine de la mănăstirea cu acelasi nume, construită la inceputul sec. al XVIII-lea. Pana la caderea comunismului in 1989, se numea Drujba.

Situată in cadrul unui parc natural, staţiunea are hoteluri, vile şi case de vacanţă confortabile, restaurante şi facilităţi pentru practicarea sportului.

oferte bulgaria

VARNA

Varna este principalul oras bulgaresc de pe litoralul Marii Negre si al treilea oras important al Bulgariei, dupa Sofia si Plovdiv.
Ca si Constanta, a fost infiintata de grecii antici sub numele de Odessos.

Are universitati, opera si cea mai mare sala de sporturi din Bulgaria. In timpul verii foarte multi turisti de pe litoral vin aici pentru cumparaturi, plimbari prin gradinile de la malul marii sa viziteze acvariul, delfinariul, muzeul de arheologie, termele romane sau catedrala.

Fanagoria

Istoricii bulgari au re-creat un sat proto-bulgar (secolele VI - VIII), singurul de acest fel din Bulgaria.
Acesta se afla in parcul Asparouhov si cuprinde o incinta cu turnuri de veghe si aparare, iurte amenajate, ateliere artizanale, reconstituind viata cotidiana din acele vremuri. In centrul asezarii se afla manejul pentru cai si un stand pentru tir cu arcul, inconjurate de tribune pentru spectatori.
Satul gazduieste programe speciale - vizitarea iurtelor, a atelierelor de ceramica si textile, sarbatori populare - cavalerie, tir cu arcul, aruncarea sulitei, initierea tinerilor in tainele luptelor, dansuri rituale de invocare a bunavointei zeului soarelui - Tangra.

oferte bulgaria

OBZOR

Obzor detine cea mai lunga plaja de pe litoralul bulgar - 8km, cu nisip fin si marginita de padure.
Frumusetea orasului se impleteste cu istoria, facandu-l un simbol spiritual de cultura si traditie, fiind una dintre perlele litoralului bulgar.
Vechiul nume trac era Navlohos, iar romanii l-au numit Templum Iovis (templul lui Jupiter).

oferte bulgaria

BURGAS

Regiunea Burgas este a doua ca marime dupa regiunea Sofia si una dintre cele mai industrializate (petro-chimie in special). Prin portul Burgas se realizeaza trei sferturi din operatiunile de import - export ale Bulgariei.
Regiunea cuprinde localitati de cea mai mare importanta turistica de la Marea Neagra - Nessebar, Elenite, Sunny Beach, Sozopol etc.
Regiunea are o populatie de peste 420.000 locuitori, din care peste 200.000 locuiesc in Burgas, al doilea oras ca marime de pe litoral, dupa Varna.

Fondat in urma cu peste 2000 de ani ca cetate romana, orasul este construit pe 4 terase si inconjurat de lacurile Atanasovsko si Bourgasko. Dupa caderea imperiului roman a supravietuit ca un sat de pescari. In secolul 19 a fost complet incendiat. Azi este al patrulea oras ca marime si cel mai mare port industrial al Bulgariei.

La fel ca si Varna, orasul are gradini de-a lungul coastei, restaurante si cafenele.
Aici se desfasoara de 25 de ani festivalul international de folclor; anual se organizeaza Flora - cea mai mare expozitie floarala nationala si concursul international de dans artistic si latino-american.

oferte bulgaria

SUNNY BEACH

Sunny Beach (Slanchev Bryag), cea mai mare statiune de pe litoralul bulgaresc, este situata intr-un golf, la 30 km nord de Burgas si 92 km sud de Varna, la poalele muntilor Stara Planina.
Statiunea detine premiul "Blue Flag International" pentru conditii ecologice si gazduieste Festivalul de cantece populare "Orfeul de Aur", festivaluri de muzica simfonica, de folclor international si de moda.

Boom-ul hotelier de la sfarsitul anilor 1990 si pana in 2005 si-a gasit aici cea mai puternica exprimare: o inlantuire de hoteluri de toate genurile si un plan de amenajare haotic. Nu mai exista demarcatie cu localitatile invecinate, de la Sunny Beach la Sf. Vlas si la Nessebar exista un sir neintrerupt de hoteluri.

Alaturi de cele peste 130 de hoteluri cu o capacitate de peste 60.000 de locuri, 2 campinguri si peste 130 restaurante, taverne cu spectacole folclorice, un amfiteatru de 1000 de locuri, baruri, cluburi de noapte, cazinouri, discoteci si cafenele, turistii au la dispozitie o multitudine de facilitati pentru sport si distractie: surfing, ski nautic, barci, yachturi, terenuri de tenis, volei, mini golf si patinaj, bowling, fitness etc.
Nici copii nu sunt uitati: piscine speciale, carting, trambuline gonflabile, gradinite, ca si meniuri speciale si facilitati la cazare.

Statiunea este preferata in special de tinerii europeni, care vin aici sa se distreze.

oferte bulgaria

NESSEBAR

Nessebar este un orasel pitoresc, situat la 35 km nord de Burgas, la 3 km de Sunny Beach si se afla din 1983 pe lista patrimoniului universal UNESCO.

Oraşul vechi este situat într-o peninsulă legată de litoral printr-un istm foarte îngust, despre care nu se ştie daca este natural sau artificial.

Multe clădiri sunt vechi (sec. XI - XIV), dând oraşului un farmec deosebit.

Fondat de traci acum cca 2600 de ani ca Melsambria, cunoscut in antichitate ca Messembria si in evul mediu ca Messemvria, Nessebar este unul dintre cele mai vechi orase europene si cel mai bogat in arhitectura bizantina din Bulgaria. Cele 23 de biserici si monumente amintesc de trecutul grec, roman si bizantin.

Orasul vechi masoara in prezent doar 850 m lungime si 350 m latime, de-a lungul existentei sale marea facand sa dispara o treime din vechiul teritoriu.

De vizitat:

 • muzeul de arheologie
 • muzeul etnografic (casa Moskoyani)
 • biserica Sf. Stefan (sec. IX), cu fresce din sec. XVI
 • biserica Sf. Spass, cu fresce din sec. XVII.

De stiut:

 • circulatia auto este interzisa in orasul vechi
 • majoritatea hotelurilor si magazinelor sunt situate in orasul nou
 • in orasul vechi gasiti restaurante traditionale, cafenele, suveniruri
 • orasul vechi este asaltat in sezon de vanzatori de kitsch-uri, fenomen care, impreuna cu demolarile si constructiile ilegale au pus in pericol in 2010 mentinerea orasului vechi pe lista UNESCO.

oferte bulgaria

POMORIE

Pomorie se află între Nesebar şi Burgas, în sudul litoralului bulgar, pe o peninsulă stâncoasă care iese în mare circa 5 km.
Zona este cunoscută pentru tradiţiile viticole (coniac si vin) şi facilităţile balneologice ce folosesc nămolul şi apa lacului sărat cu proprietăţi curative ale afecţiunilor musculare, ginecologice, posttraumatice, dermatologice, ale sistemului nervos periferic etc.
Staţiunea Pomorie este deasemenea preferată pentru yachting, înnot, pescuit.
Faleza din Pomorie prezintă un mal jos, nisipos, bogat în minerale feroase, complet descoperit în zona estică şi vestică a staţiunii şi care se propteşte în baza munţilor. Lungimea plajei este de circa 4 km fiind decorată cu "blue flag".

oferte bulgaria

DUNI

Duni Royal Resort

Întinsă pe aproximativ 20 de hectare, staţiunea Duni, amenajată de guvernul comunist în 1986 pentru potentaţii regimului, a fost renovată complet în anii 2000. Este situată la 40 km sud de Burgas.

Relaxare şi linişte
Duni este o staţiune cu circuit închis, în care au acces doar turiştii cazaţi în cele peste 1.500 de locuri disponibile în 30 de vile şi patru hoteluri clasificate la patru şi cinci stele.
Cu excepţia băuturilor de import, totul este inclus în preţul biletului achitat, astfel încât portofelul poate fi "sigilat" pe perioada vacanţei.

Munte şi mare la un loc
Plaja este ideală pentru copii, adâncimea apei în zona ţărmului trecând lin de la 50 de centimetri pâna la 50 de metri în larg. Marea nu este niciodata agitată pentru că în golful Duni a fost ridicat un dig, care îi protejează pe turişti de furia Mării Negre.
Natura a fost generoasă cu bulgarii, Golful Duni fiind străjuit de munti împăduriţi, astfel încât aerul inspirat este o combinatie de briză şi ozon montan.

oferte bulgaria

Munte Bulgaria

Vremea munte Bulgaria

BOROVETS Vremea

PAMPOROVO

Cea mai mare si cea mai frecventata (in special de familii) statiune de ski din Bulgaria, situata in Muntii Rodopi, la 250 km de Sofia.
Altitudine: 1650 m, la poalele muntelui Snejanka (1926 m), pe care se afla un turn de 156 m (releu tv).
Partia cea mai lunga are peste 4 km, cu o diferenta de nivel de 300 m.

oferte bulgaria

BOROVETS

Cea mai vestita statiune de ski din Bulgaria, inaugurata in 1896; a gazduit doua cupe mondiale de ski alpin.
Situata la 73 km de Sofia, in muntii Rila, altitudine 1337 m. 58 km de piste de ski alpin si 35 km de piste de ski fond, pentru toate nivelurile, o pista de biatlon si o trambulina. Partia cea mai lunga are peste 12 km, cu o diferenta de nivel de 1200 m.
Frecventata in special de bulgari. Se lucreaza la un proiect de dezvoltare a statiunii conform standardelor din Muntii Alpi.

oferte bulgaria

BANSKO

Este situata intre Muntii Rila, Pirin si Rodopi, la altitudinea de 925 m.
Statiunea a cunoscut o dezvoltare rapida, fiind cea mai moderna din Bulgaria si tinzand sa devina capitala europeana de ski low-cost. In special englezii, care au si investit in statiune, vin iarna in numar foarte mare.
Se schiaza din decembrie pana in martie pe cele 65 de partii, cea mai lunga avand 2,5 km. Statistica arata ca, dintre statiunile din Bulgaria, Bansko este statiunea preferata de skiorii incepatori si mai putin de cei experimentati.

oferte bulgaria

Căutare hotel în Bulgaria online